Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 28 de març del 2014

Un cadàver per sopar







"Provà de formular una pregunta intel·ligent. Almenys a ella li semblava intel·ligent:

- ¿Les novel·les per a joves han de ser forçosament imbècils? ¿L'escriptor adult, que és qui escriu per a joves, les escriu amb aquesta intenció, com tu acabes de dir?

Llorenç Albert va somriure, i allò no va agradar a Iris, perquè volia dir que ell ja n'estava de tornada, de preguntes com aquella."


Amb permís, Olga. I és que els autors que fan novel·les imbècils per a joves només demostren que ells en són d'imbècils, o aprofitats. Ells i els editors. I és que l'Amazon m'ha temptat amb aquesta novel·la "juvenil" de l'Olga Xirinacs, i alguna altra i no he pogut resistir-me. Me n'alegro.

Xirinacs, Olga. Un cadàver per sopar. Barcelona, 2006. Ed. Columna

Catalogació: un parell d'hores ben distretes, amb una mica d'angúnia i de suspens. Si la protagonista fos ma filla ... uf! L'ofici és essencial en un novel·lista i, hores d'ara, no descobriré pas la vàlua de l'autora, mai l'he enxampat baixant la guàrdia. Gràcies.

2 comentaris:

  1. Novel·les per a joves, les poques he enganxat no m'han agradat, ni tan sols "quan era jove"!

    ResponElimina
  2. La catalogació dels llibres és una política editorial amb la que mai he estat d'acord. Aquest no és un llibre "major", però tampoc és "menor". Per tant, malgrat que està dins d'una col·lecció per a "joves", també podria no ser-hi.

    Em temo que els escriptors s'han d'empassar molts gripaus per tal de veure la seva obra publicada.

    ResponElimina

ràpid, que el món s'acaba!