Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 27 de maig del 2015

Conversa

...

- Es pot parlar d'amor entre amics?

- Mai és tan pertinent el mot com quan es fa servir en aquest cas.

- Aleshores, l'amor conjugal?

- I què és, doncs, un matrimoni, una parella, sinó dues persones que han après a ser amics?

- No sempre es dóna el cas ...

- No sempre estan junts els que ho han d'estar ...

- I la passió?

- És unidireccional, hi ha gent que sent passió per la filatèlia, però encara no se sap de cap segell que hagi tingut cap delicadesa pels que els adoren. No és una relació igual, encara que pugui semblar paradoxal, entre una persona i un segell no hi pot haver correspondència.

- I l'amor filial?

- No pot ser un amor d'amics, ans s'empelta de la dependència que senten els infants en néixer, i de la biologia que ens imposa, als adults, l'instint de tenir cura d'aquests infants. Quan són grans queda establerta la relació per sempre, i tothom n'és conscient. L'amor d'amics és lliure, el de parentiu és imperatiu per la nostra supervivència.

- Aleshores, doncs, l'únic amor possible és el de l'amistat?

- L'únic, i el més difícil d'aconseguir!

5 comentaris:

  1. I l'amor de blogger? no pot ser que algú quedi enamorat del blog d'un altre?

    ResponElimina
  2. podriem posar tots els amors del món sobre una taula i no en trobarien cap d'igual, és per això que en aquest tema no es pot generalitzar.

    ResponElimina
  3. l'amor al pons007 mereix una tesi doctoral, la resta, em sap greu joan, si convenim que els apetits provenen de la química, tots són iguals.

    ResponElimina
  4. Aquesta entrada teva m'enllaça al comentari que acabo de fer a un blog que cita uns versos de Whitman. Sobre l'amor no correspost... tema tremendament líric, i en realitat tan poc savi. L'amor, tan ben retratat per tu, no aspira a la retribució,ja que és per essència lliure. George Steiner té unes paraules memorables sobre el tema amor/amistat, en un dels llibres de l'ARA que cites en un apunt posterior (algun dia li haurem de fer un homenatge a Carles Capdevila).
    També fas elogis de la brevetat. Resulta realment enriquidors seguir aquestes petjades teves, breus, per la xarxa.

    ResponElimina

ràpid, que el món s'acaba!