Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 6 d’octubre del 2020

Tornarem a vèncer d'Oriol Junqueras i Marta Rovira

 



"¿Es pot fer la independència d'un país si tens els alcaldes de les principals ciutats remant en contra, els grans sindicats de treballadors remant en contra, la pràctica totalitat del poder mediàtic remant en contra, les organitzacions empresarials remant en contra, les entitats financeres principals remant en contra i la meitat de la població en contra? Aquell estiu i tardor del 2017, vam fer moltes coses molt ben fetes, i vam acumular més força que mai. Durant uns dies, vam fer trontollar el règim, però no vam resistir el contraatac i al final la relació de forces real es va imposar.

Tenim l'obligació de fer una revisió a consciència de tot el que vam viure per no tornar a ser víctimes dels mateixos error i -sobretot- de les mateixes debilitats que van condicionar el moviment independentista. També és important que siguem conscients de les nostres fortaleses, per maximitzar-les tant com puguem en el futur.

[...]

El panorama postpandèmia ens obligarà a insistir en allò que necessita la societat. Reptes que ja teníem abans de l'inici d'aquesta crisi avui són inexcusables. La imprescindible transició ecològica i energètica, la necessitat de posar la ciència i la investigació al centre del desenvolupament humà, la importància de disposar d'un sistema de salut i de cobertura social que no deixi ningú enrere, la funció central de la cultura no només com a font de civilitat, sinó com a motor econòmic -i això inclou, en el nostre cas, la necessitat imperiosa d'una reforma profunda i ambiciosa de l CCMA perquè sigui una empresa del segle XXI-, el comerç de proximitat com a estratègia de preservació del nostre model de societat, la cura dels nens i la gent gran ... Tantes i tantes qüestions que han aflorat més que mai durant la pandèmia i que ens han fet pensar. Com afrontarem tots aquests reptes, si renunciem a la capacitat transformadora del bon govern?"

Junqueras, Oriol - Rovira, Marta. Tornarem a vèncer (i com ho farem). Barcelona, 2020. Ara llibres.

Catalogació: "Independència per a què?" és una pregunta recurrent a la meva població del Baix Llobregat Nord on, el 2017, va guanyar C's. Aquest llibre, per als del meu partit -no me n'he amagat mai que milito a ERC-, té tot el regust dels documents que acostumem a debatre i a treballar. Són textos amb els quals iniciem el debat que acaben en votació als congressos i que ens garanteixen el màxim de transparència. La democràcia és una eina delicada, que requereix una capacitat d'escolta superior a la mitjana, per la qual cosa sí, els independentistes hem d'escoltar i protegir els del no, perquè seran ells, votant i legitimant el mateix referèndum, els que ens duran a la independència que ens pot portar a un país millor, on tots ens sentim representats. Governar, governar bé, és un pas més i sí, em sap greu, la independència la guanyarem al Baix Llobregat. Fins que aquí no sigui possible, no serà possible enlloc de la resta del país.

2 comentaris:

  1. Efectivament, aquest sembla un document estratègic que, de ben segur, si s'hagués fet córrer internament, hauria estat objecte de debat i hauria tingut esmenes. La majoria d'elles segur que s'haurien pogut transaccionar, perquè ideològicament anem força tots i totes a una. Dic força, eh. Cert que hi ha gent a qui li costa entendre que el peix que queda per vendre és a la corona de Barcelona, però mica en mica. Això em fa pensar que el llibre és una declaració d'intencions pública que no ha passat per les mans de les persones afiliades. Cert que parteix de documents del Congrés, però igualment, a veure qui fa ara propostes diferents quan els 'jefes' han posat ja l'estratègia sobre la taula. Què hi farem...

    ResponElimina
  2. Bé, jo m'ho miro com un llibre necessari per a la gent de "fora" del partit, molt didàctic. Ara bé, considerant la importància de l'assumpte no dubto que es faran els congressos pertinents, altrament seria difícilment comprensible, encara que si t'ho mires fredament, d'alguna manera, només és la publicació de la ponència política. Estic segura que, malgrat tot, no en sortirem decebuts i, si no, són dues persones que pateixen la repressió i que expressen el seu parer.

    ResponElimina

ràpid, que el món s'acaba!