Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 31 de març de 2016

12. Éloge du blasphème


d'aquí
"En Belgique, le musée Hergé a annulé son exposition-hommage à Charlie Hebdo, pour des raisons de "sécurité". Un char "Charlie", prévu en hommage à la liberté d'expression, a été retiré du carnaval de Cologne. A paris, une pièce portant sur la lapidation des femmes au Yémen a été retirée de l'affiche. A Clichy-la-Garenne, des escarpins posés sur un tapis de prière - oeuvre imaginée par une artiste franco-algérienne pour interroger le rapport de l'islam au féminin -ont été rangés au placard. A cause des émois d'une association musulmane... A Nantes, c'est L'Apôtre -un film contant l'histoire d'un jeune musulman converti au catholicisme -qu'on a déprogrammé. Une association catholique craignait que les musulmans n'y voient "une provocation"."
Fourest, Caroline. Éloge du blasphème. Paris, 2015. Grasset

És que potser els morts de Bagdad havien fet dibuixos contra l'Islam? Els ha servit de res als europeus auto-censurar-se per no "molestar" els integrismes? No ens enganyem, als terroristes qualsevol excusa els és bona i no els hem de donar cap raó per perdre el valor més important de la nostra civilització: la llibertat d'expressió.

Catalogació: no ens hem de rendir mai. Que no som perfectes? és clar que no, però això no fa perfectes els altres. Defensar allò pel que han lluitat tantes generacions i no caure en la defensa de l'indefensable només per por, no ens fa avançar, ans el contrari, estem veient com, país rere país, Europa i els seus valors de llibertat, estan reculant. Cal llegir llibres incòmodes. Sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ràpid, que el món s'acaba!