Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 10 de maig del 2017

Reencarnacions miserables d'Olga Xirinacs

Tinc alguns escriptors icona i una d'elles és l'Olga Xirinacs. No tinc, encara, tots els seus llibres, però el plaer també està en l'espera. Tanmateix, si mesclem l'Olga, Sant Jordi i la possibilitat de comprar una novetat, et voilà, ja tenim mitja feina feta. Només queda esperar el correu -via reemborsament, sí- i encetar la lectura.

del blog de l'Olga

Xirinacs, Olga. Reencarnacions miserables. Tarragona, 2017. Arola editors.

Eusebius Frank mor i aquí comença la seva història, bé, la seva no ben bé, perquè Eusebius Frank només és un cos més de la baula de cosos en els que es va reencarnant l'ànima Eusebius. La seva aventura és tarragonina i universal, com cal que siguin les bones històries i naveguem per l'especial sentit de l'humor de l'autora, sempre inserida en la nostra realitat, així com també fem incursions en el passat mitjà i llunyà.

Solc prendre notes breus quan llegeixo, notes amb les quals no tinc la pretensió d'atabalar-vos, però he de dir que he repetit una paraula contínuament: elegant. L'Olga és una escriptora impressionant i, sobretot, elegant. Cada vegada que enceto un llibre seu, la temptació és preguntar-me: on em farà viatjar ara? Perquè els viatges de debò, no són els que compres a cap agència, sinó els que pots fer pel temps, l'espai, la cultura i el dedins dels personatges.

Absolutament recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ràpid, que el món s'acaba!