Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 29 de juny del 2017

La memòria de l'arbre de Tina Vallès

d'aquí

"-Joan, vés a comprar el pa amb el nen.
"El nen" sóc jo. Ara sempre que envien l'avi a fer algun encàrrec jo hi vaig de paquet. De vegades no em ve de gust, perquè estic jugant o llegint, o fins i tot fent els deures. Però acompanyar l'avi passa per davant de tot des de fa unes setmanes."

Vallès, Tina. La memòria de l'arbre. Barcelona, 2017. Anagrama

Catalogació: el que escriu la Tina Vallès sempre està en aquell límit dels sentiments en el que es podria caure en l'excés, però ella no ho fa mai. En aquest llibre ens fa veure com, mentre un nen va adquirint records, el seu avi els va perdent. El record del poble, i de les infanteses de poble, sempre estan presents. Talment com aquella cançó senzilla i una mica trista que taral·legem de tant en tant.

2 comentaris:

  1. És un dels que tinc a la wishlist, a l'espera de llegir-ne opinions a veure si convé portar-lo a casa. De moment la meva primera experiència Vallès va ser satisfactòria. L'he de llegir o no?

    ResponElimina
  2. Jo diria que sí, la seva simplicitat és enganyosa. És marca Vallès, no cal dir, però aquest és un tret de molts grans escriptors, la seva capacitat d'extreure or de cadascun dels fils del mateix tema.

    ResponElimina

ràpid, que el món s'acaba!