Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 7 de gener del 2020

Qinghong de Wang Xiaoshuai

d'aquí
Qinghong (Shanghai Dreams). Xina, 2005. 120 minuts. Direcció i guió de Wang Xiaoshuai. Música de Zhang Wu. Fotografia Wu di. Amb Gao yanyan, Li Bin, Yao Anluian, Wang xueyang, Yang Tang, Eric Qin.

Als anys 60 del segle XX, la por a una invasió per part de la URSS va fer que el govern Xinès creés el que es va anomenar "Tercer Front", unes zones amb indústries estratègiques, a les zones interiors del país, i que van créixer a base de migracions internes provinents de ciutats com Shanghai o Beiging, entre altres. Als 80's, els fills d'aquells migrants, en aquest cas a la ciutat de Guiyang, a la província de Guizhov, se senten identificats en un territori on els seus pares encara fan la diferència entre "local" i "de ciutat" en un intent d'evitar que no hi hagi barreja per tal de no tallar els ponts del retorn.

Wang Xiaoswhai, en una entrevista que li va fer Tony Rayns a l'abril del 2005, la pel·lícula és premi del jurat de Cannes 2005, explica que Quing és el verd i Hong el roig i que el verd és símbol de la ingenuïtat, bondat voluntat de supervivència personificats en la protagonista. La pel·lícula es basa en la seva pròpia experiència i va tenir moltes dificultats per rodar-la per les sospites de la ciutat i el handicap que, com a autor, va tenir per exportar els seus treballs fora de la Xina, fins i tot, durant un temps presentava els seus treballs amb el nom de Wu Ming (sense nom).

Catalogació: Vaig acabar l'any amb el somni d'en Kurosawa, començo amb uns somnis de Xiaoshuai, dels seus pares i de tota una generació de la Xina de la Revolució Cultural. Un Pa negre amb arròs, te i música de Bonney M. Interessant per comprendre, una mica més, aquest gegant que és la Xina i una feina difícil, per prohibida en el seu moment, que és explicar la societat xinesa des de les històries individuals.



2 comentaris:

  1. Tinc la sensació que hom pot inventar-se una pel·lícula, director, guionista, actors, localització i sinopsi i NINGÚ se n'adonaria.

    ResponElimina
  2. No em temptis :} La veritat és que interessa zero, només és la meva bitàcola.

    ResponElimina

ràpid, que el món s'acaba!