Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 20 de març del 2020

Xiang ri kui de Zhang Yang

d'aquí

Xiang ri kui (Sunflower). Xina, 205. 129 minuts. Direcció i Guió de Zhang Yang. Música Lin Hai. Fotografia Lin Liang-Zhong. Amb Joan Chen, Sun Haiying, Zifeng Liu, Ge gao, Wang Hai Di, Zhang Fan, Li Bin, Jing Liang, Hong Yihao.

El pintor Gengnian torna a casa, amb la seva dona, Xiuqing, i fill Xiangyang, del camp de treball on ha estat confinat durant sis anys en plena Revolució cultural xinesa. Les tortures del camp l'impedeixen continuar pintant i projecta en el seu fill la frustració que sent fent-lo agafar el relleu. El nen, acostumat a viure en el carrer amb les altres criatures, s'hi oposarà tant si com si, encara que, finalment, potser és que aquest era el seu destí.

Catalogació: a part dels dos actors principals, Joan Chen (L'últim emperador) i Sun Haiying (Kings War), que sempre val la pena veure'ls, també paga la pena comprovar que la canalla, d'arreu, sempre juga al mateix, que les panoràmiques en el temps sempre resulten interessants -i més si hi ha una revolució cultural entremig-, i que el director, que hi posa força experiència personal en aquest film, té la delicadesa d'adjudicar la melancolia dels temps passats vinculada al personatge que envelleix, fent que sigui un sentiment acceptable, però no l'únic possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ràpid, que el món s'acaba!