Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 11 d’octubre del 2022

Entre els actes de Virgínia Woolf

 


"En aquella primera hora d'un matí de juny, la biblioteca era buida. La dona den Giles havia de ser a la cuina. el senyor Oliver encara voltava pel jardí. I la senyora Swithin, per descomptat, era a l'església. el ventijol lleuger però variable, pronosticat per l'home del temps, agitava la cortina groga i projectava ara llum ara ombra. el foc es tornava cendrós i tot seguit s'avivava, i la papallona de les ortigues batia les ales al vidre de baix de la finestra; bat, bat, bat, repetint que si mai no venia cap ésser humà, mai, mai, mai, els llibres quedarien florits, el foc apagat i la papallona de les ortigues morta al vidre."

Woolf, Virgínia. Entre els actes. Barcelona 2022. Cal Carré, editorial artesana. Traducció de Marta Pera Cucurell.

Quatre mesos després d'aquesta novel·la, Virgínia Woolf s'ompliria les butxaques de pedres i s'enfonsaria al riu Ouse. El temps i la distància permeten imaginar, descaradament, que fou un acte més d'aquesta novel·la, si hagués trobat la narradora escaient.

Catalogació: reconec que potser sigui efecte secundari dels dos anys de pandèmia que he perdut paciència a la literatura, per això, malgrat endevinar-ne la bondat, no m'he sentit concernida tal i com solia amb les obres d'aquesta autora. Tanmateix no em farà res tornar-la a llegir, quan se'm passi aquesta espècie d'ànsia, o potser és que tots plegats hem passat a ser personatges dignes d'aquesta obra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ràpid, que el món s'acaba!