Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 6 de maig del 2015

sóc el defecte



"Tres d'aquests obres dramàtiques -Pell vella al fons del pou, Algú a l'altre cap de peça i Sóc el defecte- han estat reunides en el present volum de la Biblioteca Raixa. Totes tres evidencien les millors qualitats del teatre de Manuel de Pedrolo, que encerta a aprofitar les més agosarades experiències contemporànies -de Sartre i Beckett a Ionesco- per a donar-hi un sentit i unes solucions profundament personals."  (de la contraportada)


Tres obres reunides, Pell vella al fons del pou, Algú a l'altre cap de peça i Sóc el defecte. Vagareges per un mercat de vell i el llibre està allí, cridant-te, a vuit euros. Recordo quan la literatura catalana de vell te la venien a pes, perquè ningú no en volia saber res. Ara em costa completar algunes de les col·leccions que va començar el pare als cinquanta al mercat de Sant Antoni, ja fa temps que me'n dolc. Primer perquè es van posar de moda i segon perquè alguns venedors "et veuen a venir".

Però, és clar, és un "Pedrolo" i, per a mi, és com si diguéssim un "Tàpies", o un "Picasso" o ... 

Tres obres de teatre, simples, efectives. La primera és una Matrix avant la lettre, i com xalo quan veig que tot ja està inventat!, i les altres dues ens enfronten a l'alteritat i a la llibertat de pensament. Algú dubta de la modernitat d'aquest autor?

Pedrolo, Manuel de. Sóc el defecte. Palma de Mallorca, 1975. Editorial Moll.

Catalogació: pels que ens agrada llegir teatre i gaudim d'un cert vintage dient-nos: "ja us ho deia jo!". Si se'm permet.

3 comentaris:

  1. Afortunada que ets... Aquest no el tinc! ;)

    ResponElimina
  2. Amen; perquè està molt ben trobat;
    i ja va tocant...

    ResponElimina
  3. Carme ... elis, elis! ups! perdó :)

    ...iescaig no passa cada dia això :)

    ResponElimina

ràpid, que el món s'acaba!