Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 21 d’abril del 2016

Diari de bord. Data estelar: 210416. Dia 73

d'aquí

- Hola fill, què tal? on pares? Només et volia dir dues coses. Una, que li diguis alguna cosa a la teva amiga X que son pare ha tingut un infart. I dues, que diumenge, si tot va bé, enterrarem les cendres de l'avi al peu de Montserrat i al damunt hi plantarem un roure. Petons

- Ostia... qina merda. Lo de lavi es macu almenys. Estem x bulgaria, cami cap al mar negre, petons.

- Si, a veure si es fa un roure xulo

- El pare de l X esta viu x aixo?

- En principi sí, se l'han endut en helicòpter.Es veu que es trobava malament i ha anat a l'ambulatori i li ha agafat allí.

Fi de la comunicació.

El pare va morir a l'octubre i no hi va haver enterrament oficial. Les seves cendres estan a casa, en una urna biodegradable. Enmig, operacions familiars, altres morts, canvis sobtats de vida ... Diumenge podrem seure a la taula tothom, són les dues setmanes dels sants a casa. En podríem dir el Tots Sants nostrat. Agnès, Marc, Jordi, Montserrat i multiplicats per diversos, també algun aniversari i per això, malgrat que no som creients, és una bona excusa per trobar-se. Aquesta vegada, però, també farem un acte necessari, per poder seguir avançant. Els ateus també podem tenir espiritualitats que satisfer, ritus necessaris. I fer que les cendres del nostre pare alimentin un roure, l'arbre dels druides, ens reconforta. Per com era ell i per com som nosaltres.

Encara que el noi no hi pugui ser, quan vingui podrà anar a veure l'arbre-avi.

4 comentaris:

  1. És un gest maco aquest, i és per pensar-s'ho. La mort que dóna vida, i el cicle segueix. Suposo que són moments difícils també, tot i que el pas dels mesos suposo que tempera la reacció més primerenca. Ànims i feu aquest acte tan bonic en companyia i amb tot l'amor. Que el roure creixi fort i sa.

    ResponElimina
  2. M'agrada això de l'arbre. I el roure és el meu arbre preferit. Hi ha cementiris que ofereixen la possibilitat d'enterrar fins a 6 urnes al voltant d'un mateix arbre. Això permet, d'una manera curiosa, unir la família més enllà de la mort.

    ResponElimina
  3. fer pinya en família sempre és bo i per un acte tant necessari com aquest encara més. Segur que el roure tindrà la seva força.

    ResponElimina
  4. Encara es convertirà en un Ent l’avi.

    ResponElimina

ràpid, que el món s'acaba!