Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 4 d’abril del 2016

El último viaje del juez Feng de Jie Liu


Cinema oriental en vena, o sigui, reposat, poètic, paisatgístic, còmic, tràgic ... amb l'afegitó de la visió de les minories ètniques de la Xina, com els Moso, l'últim matriarcat. Un jutjat ambulant, el partit, allò que pot ser i allò que no, velles i noves generacions en aquesta miniatura. No conec els pobles de muntanya del sud-oest, només he visitat -i poc- alguns del sud-est, però la sensació, a dos mil metres, sempre és similar arreu del món. Comunisme al pla, tradicionalisme al cim, com un viatge en el temps.

Opera prima de Liu Jie, El último viaje del juez Feng, va arribar al Festival de Venècia 2006. Malgrat que algunes webs no la deixen gaire bé, pels que ens agrada el cinema oriental xinès resulta una peça ben bonica, i no cal menystenir, mai, l'actuació d'algú com Li Baotian, el jutge.

Títol original: Mabei shang de fating. Direcció Liu Jie. País: Xina. Any: 2006. Duració: 101 minuts. Intèrprets: Li Baotian (jutge Feng), Yang Yaning (Yang), Lu Yulai (Ah-Luo). Guió: Wang Lifu. Producció: Liu Jie i Hsu Hsiao-Ming. Fotografia: Harrison Zhang. Muntatge: Liao Ching-Song. Direcció artística: Cao Jiaan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ràpid, que el món s'acaba!