Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 13 de desembre del 2015

El nedador del mar secret

d'aquí

Encara existeixen llibres d'aquells que reapareixen després d'un silenci immerescut. Aquesta història, basada en l'experiència de l'autor, ens pot enganyar per la seva migradesa, noranta pàgines, la seva simplicitat i sobrietat i, potser, pels prejudicis que molts ens podem arribar a fer sobre els guionistes d'obres de cinema famoses. En qualsevol cas, el relat provoca una empatia immediata, perquè és una història de qualsevol, explicada per qualsevol, amb un sentiment real. Diu que la va escriure amb llàgrimes als ulls, poc després de viure'n els fets, i que no volia que li caigués la cara de vergonya al fer-ho. Ha estat un bon regal amics, hi ha llibres que fins que no els llegeixes no t'adones que la teva biblioteca no està completa.

Kotzwinkle, William. El nedador del mar secret. Barcelona, 2015. Navona

Catalogació: una peça delicada pel prestatge de les peces americanes delicades difícil de creure'n l'existència i feliç de comprovar-la.

2 comentaris:

  1. Tothom en parla molt bé. La tastaré.

    ResponElimina
  2. Després d'estudiar el tema, detecto un cas d'atzar juganer: el mar va determinar la tria del blau de la coberta; quedant un disseny que, pel format, el gruix i la tela blava, remet als "llibres de família" on tothom s'estrena. L'ajust amb el relat no pot ser més "ben trovato"!

    ResponElimina

ràpid, que el món s'acaba!