Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 24 de novembre del 2016

Gui lai o Coming home de Zhang Yimou

d'aquí
La Revolució Cultural xinesa (1966-1976) endegada per Mao Zedong, va comportar la reeducació de la major part de la població del país sota els dictats del Llibre vermell del mateix Mao. Els resultats d'aquesta purga global, Yimou els tradueix en la trista història d'aquesta família, quan el pare, de retorn de la presó, en un moment d'amnèsia nacional, s'adona que la seva esposa no el reconeix, encara que no ha oblidat el seu amor.

Els dos actors principals estan superbs, cal fer esment del paper de la filla, que delatarà el pare al Partit esperant aconseguir un benefici en la seva carrera com a ballarina, però la Gong Li, la protagonista de tantes pel·lícules inoblidables, és, senzillament, impressionant. La identificació a la que et duu amb el seu personatge és total i la història entra per on més efecte fa, pels porus de la melancolia.

Gui lai. Coming home de Zhang Yimou. Xina, 2014. Selecció oficial del Festival de Cannes


2 comentaris:

  1. Té bona pinta, però deu ser una mica dura i trista... no sé si em decidiré a veure-la.

    ResponElimina
  2. Potser sí que és dura, Carme, com tota la història de la Humanitat, però només per la producció, impecable, per l'actuació, per ... vaja, s'ha de notar que m'ha agradat :)

    ResponElimina

ràpid, que el món s'acaba!