Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 20 de gener del 2014

conversant-nos al damunt

...
- Potser ara és aquella edat en què cristal·litzen tants aprenentatges, tu ho has aconseguit.

- No hi pateixis, quan sigui l'hora ho sabràs.

- Segurament, però ja em fa falta. Som una generació que viu de les notes a peu de pàgina i les cites bibliogràfiques, potser és el moment d'espolsar-nos-les i crear sense complexes.

- El segle XX, amb tanta experimentació i tants llenguatges sembla haver mort l'art.

- Però tu treballes contínuament amb jovent i saps que no és així, que es fan les mateixes preguntes i cerquen noves respostes. És la millor manera de no morir de pessimisme. El món no canvia tant, canviem les persones, ens fem vells i pessimistes, perquè sabem que hem de morir, perquè el nostre cos sap que ens cal morir, per això és incapaç de conservar l'impuls de la jovenesa i, de sobte, el menjar ja no té el mateix gust d'antany, ni la llum és la mateixa, ni les persones són tan amables, ni els fills tan amorosos, ni les gents tan belles, i fem de la queixa el nostre motiu de viure.

Transcripció de la part d'una conversa mantinguda, la part real i la part imaginària. Qui va dir què, no importa, el núvol ens envoltava i les idees dansaven al nostre voltant.

1 comentari:

  1. A saber perquè l'aire nebulós d'aquesta conversa em resulta tan familiar...
    La cristal·lització em sembla fonamental a l'hora d'encarar projectes amb cara i ulls, que vagin més enllà d'una postil·la i que siguin capaços de transmetre un món propi. La pega, allò que enlloc s'explica perquè és inefable, és com carai aconseguir aquesta desitjable cristal·lització; perquè no coneix mètode únic, només s'esdevé, aquí i allà, com repartida a l'atzar. Això sí, si sents que et frega ja saps que et toca: coratge i a fer-li front amb la màxima cura.
    I aquí sembla oportú recordar uns indicis del Pessoa, un dels homes més cristal·litzats -un autor geoda. Ell ens deia de la seva aversió envers les coses literàries "que no contenen una fonamental idea metafísica, és a dir, per no passa, així fos com un vent, una noció de la gravetat i del misteri de la vida."

    ResponElimina

ràpid, que el món s'acaba!