Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 7 de gener del 2014

El gos cosmopolita

"Jo sóc la vida eternament rejovenidora, eternament creadora. Vull destruir de soca-arrel l'ordre de coses en què viviu, perquè ha sorgit del pecat, la seva flor és la misèria, i el seu fruit és el crim. Vull destruir el domini de l'un sobre els altres, dels morts sobre els vius, de la matèria sobre l'esperit; vull suprimir la violència dels poderosos, de la llei i de la propietat." En el nou món, l'obligació de produir serà substituïda per la llibertat de crear. Les masses miserables d'avui seran multituds de germans lliures i inspirats, que posseiran tot allò que necessitin. Hauran deixat de sentir-se estrangers a la terra.

Mentre escrivia aquestes coses, sembla que Wagner va encarregar a un llauner la fabricació de granades de mà, per anar preparant la gran conflagració final.

Raül Garrigasait. El gos cosmopolita i dos espècimens més. Barcelona, gener 2012. Acontravent. pàgina 70.

Catalogació: un pèl sí, però no, per l'exigüitat del producte, però amb una base sòlida i potent.

Agraïda al paràgraf (moment "perdoneu però algú ho havia de dir"): "Deixant de banda els polítics, els tertulians radiofònics i televisius i els mestres de primària, que són els únics que es poden permetre el luxe de ser experts en tot, els individus contemporanis som constitutivament idiotes." (pàg 102)

4 comentaris:

  1. Diria que el rengle de "l'obligació de produir" es solapa amb aquesta columna que, just ahir, vaig llegir: http://www.nativa.cat/2014/01/estupida-productivitat/

    ResponElimina
  2. O sia: aquell "Tonto el que lo lea" de tota la vida.

    ResponElimina
  3. no sé pas que dir-te, insuficient segur, serà perquè l'article de Nativa és preclar. no cal córrer en això del pensament. I nens i nenes, desconfieu de les editorials i dels agents. que us afalaguin l'autoestima no vol dir que perdeu el món de vista. què tal si tornem a llegir la Commedia?

    ResponElimina

ràpid, que el món s'acaba!