Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 7 de febrer del 2017

Es pon el sol (XIX). Sitges

El mar està fosc, l'aire fred i humit l'envolta i la Sió nota una basca que li sacseja tot el cos. No, no vomitarà. No vomitarà, ni plorarà, ni cridarà, ni es desmaiarà, però ha de fer alguna cosa, per a algú com ella, quedar-se quieta no és una opció.

Les onades són cada cop més sovintejades. Veu el mar sense comprendre'l, com tampoc comprèn el que li ha passat a la Maria Rosa.

Sent l'aire fred i humit, el mar, fosc, està neguitós, com ella. El cel comença a ennegrir-se allà, a la ratlla que deien quan eren petites, però no sap ni quin vent fa ni pot explicar el mar. És una cosa que sempre ha estat allí, per a ells, la seva família, que vénen tots de terra endins, on només hi ha mars de blat i orenetes al juny.

Ara es troba aquí, mirant un mar d'aigua escumejant i sorollosa que no entén, com no entén res del que li ha passat en les últimes hores.

Va ser ahir, a la tarda, quan la va anar a buscar la policia, quan els va acompanyar a identificar el cadàver de la seva germana, quan firmà un munt de papers, encara no sap ben bé de què i, quan va arribar en Joan, el seu ex-cunyat, se'l va mirar i li va dir que se n'encarregués ell de tot.

Va anar a casa, es va dutxar, prengué una pastilla i s'adormí. Avui s'ha despertat de sobte, s'ha vestit i sense esmorzar ha baixat al garatge, ha tret el cotxe i ha conduit. Només recorda revolts i més revolts fins arribar a Sitges, haver aparcat prop de l'església i anar-se'n a veure el mar. Aquell que ella no comprèn. Ha caminat fins a Vilanova, ha girat cua i s'ha endinsat en una de les esculleres, ben a la punta, asseguda, amb tot el mar fosc a dins d'ella, esperant que es pongui el sol enmig d'esquitxos de sal.

1 comentari:

  1. Una bona descripció d'una persona desfeta per dins. Però només ho està per la mort de la germana?

    ResponElimina

ràpid, que el món s'acaba!